Опасен мост заплашва да откъсне част от село Първенец и да остави без достъп до центъра на селото стотици жители. Съоръжението, през което ежедневно минават автомобили, камиони и автобусите с деца за училище може да рухне и пропадне всеки момент, съобщиха от Нова телевизия.

Хората от селото съобщиха , че е опасно за преминаващите коли и пешеходци. Няма видимост от двете страни. Те допълват, че преминават със страх през съоръжението.

По думите им става ясно, че блокове са износени и от тях стърчи арматура. А сега при топенето на снеговете местните жители са притеснени, че реката ще отнесе моста. Той е в критично състояние. От месеци той се руши. На места асфалтът е изчезнал и се виждат металните шини.

Кметът на селото заяви, че експлоатационният срок на моста изтича в края на 2020 година. Той обясни, че е компрометиран изцяло и преминаването на автомобили и хора през него е опасно. Съоръжението е временно, тъй като през 2014 година придошлата река отнесе старото такова, допълни кметът на селото, Ренета Плевнелиева.

Според Михайлов мостът трябва да бъде затворен в края на годината за автомобили и да стане пешеходен. По думите му има предвидени 100 000 лева за проектиране на нов и над 1,5 милиона лева за изграждането му. Общината обаче не разполага с такива средства.