Ивайло Иванов, на 36 години, е застрелян в столичния квартал "Дружба 1" близо до бл. 181., съобщи БТА, позовавайки се на източници на МВР.

Засега не е уточнено дали жертвата има регистрирани криминални прояви.

На мястото на убийството веднага е пристигнал директорът на столичната дирекция „Полиция" Румен Стоянов.

Инцидентът е станал на бул. „Д.Списаревски", близо до бул. "Брюксел".

Сигналът е подаден от граждани около 22.40 часа, които видели тялото на мъжа, паднало зад джип "Фолксваген Туарег", но не са чули изстрели.

По непотвърдена информация е стреляно многократно от джип.
До тялото на убития имало куфарче с фирмени документи и известна сума пари.Убитият е бивш митничар, който в момента имал спедиторски бизнес.

Агенция „Митници" опроверга информацията, че убитият Иванов е бил митничар. Ивайло Иванов никога не е бил служител на митническата администрация, твърдят от Агенцията.

Според непотвърдена информация, името му попада в разработка на полицията за група, занимаваща се с контрабанда в района на Стара Загора.

Неофициални данни, които МВР изясняват, сочат връзка между Ивайло Иванов и убития през 2004 година Петър Илиев, известен с прякора Пешо Кучето.

36-годишният Ивайло Иванов има участие в четири фирми.
Той е едноличен собственик на фирма „Транслинк шипинг" ЕООД, която се занимава с превоз на товари.
Иванов е съдружник в „Интермарк 2000" ООД. Фирмата се занимава със събаряне и разчистване на сгради и строителни терени.
Той има учстие и в „Медихем" ООД, чиито предмет на дейност е търговия на дребно в неспециализирани магазини с разнообразни стоки.
Ивайло Иванов е съдружник в „Миракс" ООД, занимаваща се с търговско посредничество с разнообразни стоки.

Мъжът не е регистриран за криминални прояви, информират от МВР.

Днес се извършва втори оглед на местопроизшествието и съдебномедицинска експертиза на тялото.

Криминалисти от СДП са започнали незабавно разследване на убийството. Гражданите, които имат информация във връзка със случая и желаят да съдействат на полицията, могат да се обадят на тел.166 при гарантирана анонимност.

Това е третото подобно убийство в столицата за месеца.

Припомняме, на 4 ноември в квартал "Белите брези" бе застрелян 49-годишния Бончо Запрянов, шеф на фирма за горива.
Той е убит на паркинга пред блока си, докато се е прибирал заедно със своята съпруга.

Преди седмица пък в столичния квартал "Младост 3" с изстрели в гърба бе убит близкия до Христофорос Аманатидис-Таки, 31-годишният Десимир Николов, син на семейство известни наши волейболисти.