Оставиха за постоянно в ареста двама служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури.

Припомняме, че на 10 март двамата бяха арестувани след постъпил сигнал от собственик на кораб в Поморие, който е съобщил, че му е поискано рушвет от двамата служители.

"В случая по текста, по който двамата обвиняеми са били привлечени като обвиняеми, законодателят предвижда "Лишаване от свобода" от 3 до 10 години, както и глоба и лишаване от права, т.е. е безспорно, че се касае за тежко умишлено престъпление", казва Окръжен съд - Бургас.

Задържаха двама служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Задържаха двама служители на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури

Те са и посикали и рушвет

Според съда, до този момент може да се направи обосновано предположение, че инкриминираното деяние е извършено и то е извършено именно от двамата обвиняеми. Нещо повече, събрани са и данни за вероятност деянието да не е извършено еднократно, а в по-продължителен период от време. "Не може да не бъде взета предвид и изключително високата степен на обществена опасност на самото деяние", допълва съдебната инстанция и още "следователно е налице реална опасност обвиняемите да извършат друго престъпление".

С тези мотиви Окръжен съд - Бургас взе спрямо Христо З. и Веселин А. мярка за неотклонение "Задържане под стража", която ще съответства както на тежестта на инкриминираното деяние, така и на целите на мярката за неотклонение в досъдебното производство.

Определението на Окръжен съд - Бургас подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок пред въззивна инстанция.