Протестиращите блокираха движението по бул. "Цар Освободител", съобщи БНР. Днес е стотният ден от антиправителствените протести, който е обявен от организаторите като пето Велико народно въстание.

КПП-та проверяват пристигащите на протеста на площад "Независимост". Полицията претърсват раници и чанти. Не се допуска внасяне на стъклени бутилки и дезодорант.

С противогази русенци опитаха да блокират екоинспекцията в града

С противогази русенци опитаха да блокират екоинспекцията в града

Според недоволните РИОСВ не си върши работата

Протестът започна още в 17 часа и към него се присъединиха студенти, които носейки огромен транспарант с надпис "оставка", се вляха в протеста с шествие от Ректора на Софийския университет. Имаше малък инцидент, след като полиция ги възпрепятства и за кратко не ги допускаше да се присъединят към недоволните с мотива, че носят транспарант. От трибуната представители на студентите обясниха, че полицаите са искали от тях да носят маски и шлемове.

Да изразят протеста си към властимащите в София пристигнаха хора от много населени места в България, носейки плакати. На площада има хора от Русе, от Варна, от Ямбол, от Ловеч, Хасково, Перник, от Димитровград, Бургас, Червен бряг и др.

От трибуната на протеста изказвания направиха евродепутатите Рамона Стругариу, Иван Синчич и Пол Танг, а чрез видеоконферентна връзка, предавана на фасадата на бившия партиен дом, подкрепа към протестиращите изказа и румънският евродепутат Рамона Стругариу.