Политическият психолог и анализатор проф. Антоанета Христова е на мнение, че с оставката на вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов се отпуши една тапа в процесите, които по някакъв начин блокираха премиера Бойко Борисов относно структурата на кабинета.

Оставката на Симеонов няма да промени нищо, сигурен Карадайъ

Оставката на Симеонов няма да промени нищо, сигурен Карадайъ

Карадайъ: Трябва програма за ускорено развитие на страната

В ефира на БНТ тя заяви, че всяко едно коалиционно управление е рамкирано по управление, защото има вътрешни споразумения, които трябва да се съобразяват с тях.

Проф. Христова определи Симеонов като последователен и целенасочен, но по думите й в крайна сметка ще се чува и за в бъдеще за него. Тя е на мнение, че падането на правителството би предизвикало дестабилизация на системата, а при една такава дестабилизация не се знае какви биха били действията на хората, които биха могли да поемат управлението.

Нинова: Симеонов подал оставка, за да осигури спокойствие на правителството

Нинова: Симеонов подал оставка, за да осигури спокойствие на правителството

Оставката на Симеонов е само щрих в по-голямата карта според БСП

Политическият психолог изтъкна, че майките на деца с увреждания са автентичен и истински пример как може да се постигне нещо в държавата. Според Христова обаче това е и добра и не добра характеристика на правителството, защото хората получават това, което искат. Тя призова да има повече респект към майките.

Цветанов: Оставката на Симеонов не счупва коалицията, а я заздравява

Цветанов: Оставката на Симеонов не счупва коалицията, а я заздравява

Той оцени подадената оставка като акт, който ще успокои обстановката в страната

"Протестът на майките на деца с увреждания има своята сценировка и той не прилича по своя характер и енергия на протестите от 2013 г.", обясни проф. Христова.

Христина Христова, съветник по икономическата и демографска политика на вицепремиера в оставка Валери Симеонов заяви, че не би могла да коментира подадената от него оставка, но по думите й много усилено се работи по икономическата и демографска политика в кабинета.

Премиерът приел оставката на Валери Симеонов

Премиерът приел оставката на Валери Симеонов

Вицепремиерът се оттегля след скандални изказвания

Христова е на мнение, че Симеонов ще продължи да работи, защото икономическата и демографска политика е част от управлението на кабинета.

анкета

След оставката на Валери Симеонов?

Виж резултати

Зимата ще прибере протестиращите 23.7%

Борисов може и без четвърти вицепремиер 26.6%

Волен вицепремиер! 4.2%

Правителството пада 32.6%

ДПС ще даде едно рамо 13.0%