Никакви коалиции с ДПС не може да има. В това увери съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, съобщиха от пресцентъра.

Той направи изявлението от плажа в Росенец, като за пореден път повдигна темата за злоупотребите там и партията на Ахмед Доган.

"Никакви коалиции, никакви взаимодействия с ДПС не може да има. Ние имаме политическа битка с тях и тази битка е битка за нашата страна, ще я водим решително и последователно", каза Иванов. Доминацията на Доган, неговото царство в задкулисието трябва да пребъде. Но няма да пребъде. Демократична България ще продължи да се бори с всички средства."

Христо Иванов: Може да се наложи нова наша акция в Росенец

Христо Иванов: Може да се наложи нова наша акция в Росенец

Изборите да не разделят обществеността, призова съпредседателят на "Демократична България"

"Това място не е най-голямото беззаконие. То обаче е емблематично. То е лакмусът, то е символът, който позволява всички останали участници в беззакония в България да продължават да се ползват от тях. Затова ние няма да спрем да се занимаваме с това място. Защото когато българските граждани видят, че тук бъде наложен законът, тогава ще знаем, че сме направили реална крачка по пътя на законността в България", коментира той темата "Росенец".

"Може да се наложи отново да подготвим лодката за Росенец", предупреди по-рано през януари Иванов.

Според него, в случая няма защо да се чака, защото щом институциите се чакат да си свършат работата, те започвали да вършат работата на Доган".

Припомняме, че по-рано стана ясно, че проектантът на т.нар. летен сарай на Ахмед Доган на Росенец - Калин Тихолов, обжалва пред съда решението за вписване на ивицата до резиденцията като плаж в кадастралните карти.

Плажът в Росенец вече със свободен достъп

Плажът в Росенец вече със свободен достъп

Оградите с надпис "строителен обект" са преместени