Родът на кандидат-премиера на "Има такъв народ" Пламен Николов е от стражишкото село Сушица. Жителите споделят, че семейството на Пламен се ползвало с голям авторитет, предава bgonair.

Те искрено се изненадали от номинацията, но гледат на нея с надежда. Дядо му Параскев е живял в селото до преди 2 одини. "Бяхме много изненадани, радваме се, че Пламен Николов има корени от село Сушица. Неговият род е с авторитет, дядо му е бил много стриктен счетоводител. Искам да му пожелая успех, надявам се да бъде един добър премиер, който да поведе България към по-добър живот", коментира кметът на село Сушица Николинка Никова.

"Работила съм в ТКЗС-то с дядото на кандидата. Той беше главен счетоводител на ТКЗС-то, после на АПК-то, много способен, въобще стриктен човек. Изпълнителен, ТКЗС-то беше на първо място в Стражишка община", коментира Венета Йорданова, жител на селото.

Бащата Николай и майката Йорданка са работели като учители в селото. След като завършил "Руска филология" във Велико Търново, бащата се върнал да учителства в родната Сушица.

Пламен Николов действа с риск, но с премерен риск

Пламен Николов действа с риск, но с премерен риск

ИТН: Предпочитаме да управляваме сами, предлагаме политики