Като начин, по който ще действа като премиер, ако бъде избран за такъв, номинираният от ИТН Пламен Николов заяви опита си от бизнеса: "Действам с риск, но с премерен риск."

В студиото на "Панорама", Николов подчерта, че той все още не е премиер, не е избран и все още е само номиниран. Николов вярва в себе си обаче и в това, че ще се справи на премиерския пост, тъй като може да учи бързо. "Смятам да прелея този бизнес опит в управлението на държавата, а за отношенията с досегашния си работодател ще решава след като мине гласуването в Народното събрание.

Пламен Николов отказа да посочи имена от бъдещото правителство.

ИТН предлагат кабинет и приоритети, ако някой се отметне, готови да върнат мандата

ИТН предлагат кабинет и приоритети, ако някой се отметне, готови да върнат мандата

Отговорността и моралът обаче повеляват суверенът да остане доволен

Разговорите и консултациите с останалите парламентарни партии предстоят другата седмица, но Николов увери, че най-вероятно няма да обявят останалите имена в последния момент преди гласуването в пленарна зала. Пламен Николов обясни, че след преминалите разговори е останал с впечатлението, че няма никакви кардинални различия с ДБ, ИСБНИ, а и дори и с БСП. Не отговори на въпрос обаче дали ще бъде подписано споразумение.

"Ние искаме да предложим управление с наши политики. Предпочитаме да управляваме сами", заяви Пламен Николов, с което потвърди, че правителството на ИТН ще е кабинет на малцинството.

На въпрос дали управлението му ще бъде "чегъртане" или "с талант", Пламен Николов заяви, че ще бъде по-скоро второто. Най-вероятно има неща и за чегъртане, но със сигурност това няма да е приоритет и основна дейност. Каква България иска Николов - "просветена", бе отговорът му и приоритети: образование, иновации и култура.

Той увери, че решенията и управленията няма да бъдат негови лични, като такова е и разбирането в самата партия "Има такъв народ" - министерски съвет е по-скоро добре сработен мениджърски екип, а най-силният човек в държавата е народът. "Ние сме парламентарна република, а опитът ни досега от последното десетилие, Николов определи като недобър.

Слави Трифонов отговаря от фейсбук вместо Йорданов и Николов

Слави Трифонов отговаря от фейсбук вместо Йорданов и Николов

Уточнява, че решението е взето преди две седмици

Отговори по конспекта:

Предстоят тежки и трудни решения за Маришкия басейн.

Данъците няма да бъдат вдигани.

Трябва да се подготвим за нова ковид вълна.

Сериозна съдебна реформа, като начало закриване на специализираните прокуратура и съд. За други промени обаче Николов не говори.

За Република Северна Македония: Може би трябва да се направи ревизия на самия договор или да се отиде на преразглеждането му. "Няма да притесняваме своите братя и няма да ги лишаваме от възможността за европейското им развитие." Ще има обмисляне на политиката сред експертите в ИТН, тъй като проблемът с неизпълнението на клаузи от договора стои, обясни Николов. Със сигурност обаче политиката няма да е линия на конфронтация, увери той.