Лидерът на "Има такъв народ" Светослав Трифонов реши да отговори на въпрос, на който не бе даден отговор на живо от заместника му Тошко Йорданов и от номинирания за премиер Пламен Николов.

С пост от фейсбук, Трифонов уточнява, и то като "информация от първо лице", че Пламен Николов е избран като кандидат за премиер на ИТН преди две седмици.

Уточнението си Трифонов прави, за да спре спекулациите, че ИТН са били избрани първоначално друг кандидат, а Николов го е сменил в последния момент.

"Кандидатурата на г-н Пламен Николов беше избрана преди две седмици. Всичко останало са спекулации, измислици и журналистически догадки."

Пламен Николов от ИТН взе мандата
Обновена

Пламен Николов от ИТН взе мандата

Петима влязоха в президентството

Два часа преди това Тошко Йорданов и Пламен Николов отговориха уклончиво на журналистите, които ги чакаха на излизане от президентството, където Николов взе мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев.

Преди петимата представители на ИТН да влязат в президентството като основно се спрягаше името на адвокат Петър Илиев, също депутат от ИТН, но от думите на Николай Хаджигенов стана ясно, че вчера при среща от "Изправи се.БГ! Ние идваме" са отхвърлили неговата номинация като такава, каквато биха подкрепили.