Представителите на" Има такъв народ" Филип Станев, Тошко Йорданов, Станислав Балабанов, Ивайло Вълчев, Пламен Николов влязоха в сградата на президенството, за да получат първия, проучвателен мандат от президента Румен Радев.

Пламен Николов прие мандата от държавния глава с думите, че за него е изключителна чест и отговорност.

"В резултат на изборите от 11 юли на вас се падна отговорността а получите проучвателния мандат. Има много неотложни проблеми, вярвам че осъзнавате това", започна обръщението си към евентуалния бъдещ премиер президентът Радев. Президентът отново призова - кабинет трябва да бъде съставен, а по думите му и именно това очакват българските граждани.

Хаджигенов изненадан, но ИСБНИ не харесали Петър Илиев

Хаджигенов изненадан, но ИСБНИ не харесали Петър Илиев

Борисов не е на власт, но неговите олигарси са на власт

До последно продължаваха догадките кой ще е премиерът, който ще бъде номиниран на ръководи правителството, излъчено от "Има такъв народ" от 46-то Народно събрание, без да има сигурност и яснота, това правителство ще получи ли нужната му подкрепа. Няколко дни беше спрягано името на адвокат Петър Илиев, в президентството влезе обаче депутатът Пламен Николов, който така се очертава като по-възможната номинация.

Пламен Николов е завършил Софийския университет "Св. Климент Охридски", доктор по философия на правото, има и специализация в Австрия

БСП обсъжда кандидатурата за министър-председател

БСП обсъжда кандидатурата за министър-председател

Минути след връчването на мандата

Представянето на Пламен Николов на сайта на "Има такъв народ"

Пламен Николов отговаря за цялостното бизнес представяне на компанията в 67 международни пазара със 600+ търговски B2B партньора. Осигурява постигането на всички планирани стратегически корпоративни и търговски цели на компанията в съответните пазари. Управлява всички процеси в компанията, свързани с търговския оборот, разходния баланс, ЧР, финансовите потоци и маркетинг дейността.

Работил е с големи клиенти като Амазон, Уигъл, Интерспорт, Спортона, ЕМАГ, Плувни федерации, Олимпийски национални комитети.

Към момента Пламен Николов е депутат от "Има такъв народ" от Шумен. 

Пламен Николов е един от явилите се на "кастинга" за политици, обявен от Шоуто на Слави Трифонов през 2017 година.

След излизането от сградата на президентската администрация на ръководството на партия ИТН и номинираният за премиер Пламен Николов малобройна група протестиращи ги посрещна с викове: "Еничари". Сред тях има и лица от протестите от миналото лято, съобщи БиТиВи. Полицаи съпровождат политиците, сред които е и Пламен Николов.

Според недоволните, в страната става подмяна, а не промяна в българския политически живот.