Оцелелите от пожара обитатели на дома за възрастни хора в село Рояк ще бъдат евакуирани в село Аспарухово по решение на кмета на Дългопол, съобщи БНТ с позоваване на старши комисар Атанас Михов, директор на областната дирекция на МВР във Варна. Повечето от хората са трудно подвижни, допълни той.

Пожарът вече е ликвидиран напълно, но 9 души загубиха живота си, има и обгазени. Двама от пострадалите са в тежко състояние.

"Ситуацията е овладяна. На място са изпратени шест екипа, като първи пристига този от Дългопол, заедно с полицията. Заварват сложна обстановка - големи пламъци от покрива със силно задимяване. Веднага започва извеждане на хората от дома и предаването им на полицията. 58 души са евакуирани, като медицинските екипи констатират смъртта на 9 от тях." - заяви директорът на РДПБЗН-Варна комисар Тихомир Тотев.

Девет жертви на пожар в дом за възрастни хора в провадийско село
Обновена

Девет жертви на пожар в дом за възрастни хора в провадийско село

Около 60 души са настанени в социалното заведение

Припомняме, тази вечер в дома избухна пожар, който е тръгнал от покрива и е засегнал третия етаж. Сигналът за трагичния инцидент е подаден малко преди 18 часа. Веднага на място са изпратени пожарни и спасителни екипи, извършена е евакуация. Уточнява се, че няма изгорели стаи, огънят е засегнал 150 квадратни метра покривна площ.

От Окръжната прокуратура във Варна съобщиха, че са образували досъдебно производство по случая.