Спешният приемен кабинет към МБАЛ "Д-р Киро Попов" в Карлово започва да приема пациенти от началото на следващата седмица, като за целта вече е сформиран екип и са изготвени графиците за персонала.

Кабинетът се намира на първия етаж на болницата, непосредствено до кабинетите на филиала на Спешна помощ и е различен от разкрития такъв за пациенти със съмнение за коронавирус.

В дежурния кабинет има изготвен график, като през деня в него ще работят трима лекари и още толкова фелдшери. След 19.30 часа в кабинета ще има дежурна медицинска сестра, която при нужда от преглед или хоспитализация на пациенти, ще уведомява лекар от съответното отделение на болницата., съобщи БНТ.

Директорът на болницата д-р Христо Пелев коментира, че предстои набирането на допълнителен персонал за болницата, като ще се поканят лекари от доболничната помощ.

Той увери, че всички в здравното заведение ще работят задължително с предпазни облекла и средства.

От Областния кризисен щаб болницата получава 30 броя защитни костюми от висок клас за многократна употреба, 300 маски за еднократна употреба и 50 от най-висок клас, вид N95, за многократна употреба. А в понеделник се оочакват и още 1000 броя защитни облекла, висок клас за еднократна употреба.