Сега имаме едно отвличане, което е съвсем модела на "Наглите". Това коментира в ефира на Нова ТВ Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията по повод отвличането на Адриан Златков от софийското село Герман.

Платен е откуп за Адриан Златков

Платен е откуп за Адриан Златков

Бащата е водил преговорите

Безлов посочи, че, ако сумите, за които се говори, са верни, те се движат в диапазона на тези при отвличанията от "Наглите". Анализаторът определи като проблем липсата на официални изявления от страна на МВР и Прокуратурата.

Цветанов не изключва да има "Наглите" - 2

Цветанов не изключва да има "Наглите" - 2

Няма безгрешни хора, няма безгрешно правителство, допълни вторият в ГЕРБ

"Аз не си спомням такъв случай при Наглите да имаше такова мълчание", коментира Безлов. Той припомни 2009 г. есента, когато е един от последните случаи, тогава комуникацията е започнала още на втория ден след отвличането - "Днес е 12-ти през цялото това време се разменят sms-си", обяснява Безлов.

Анализаторът насочи вниманието, към това, което не се споменава от страна на бащата, а именно сумата на откупа, детайлите на самите договорки. Анализаторът не изключи и други по-добри форми на комуникация с похитителите, освен sms-си, тъй като не сме 2009-та година.

Според Цацаров времето на Наглите не се връща

Според Цацаров времето на Наглите не се връща

Прокуратура и МВР работят заедно

Той не изключи възможността да става дума за една напълно нова група, която доста професионално е свършила нещата до тук.

Безлов припомни един от проблемите, които са се очертали по случая с Наглите, че първоначално е ставало въпрос за 14-15 имена. По думите му сред имената е имало такива, за които се твърдяло, че са връзката със считания за мозъка на групата.

Открит е Адриан Златков
Обновена

Открит е Адриан Златков

Отвличането било с цел откуп

Той припомни, че в съпругата на Хамстера е била открита банкнота, платена при един от откупите, но тази хипотеза не се доказала в съда. Безлов припомни, че съдът е приел, че банкнотата може да е попаднала по различни начини в нея и това не е достатъчно доказателство. Така тогава Хамстера бе свързан с Алексей Петров. По думите му това в случая с Ангел Бончев е станало ясно, че полицаите помагат.

"В тези обвинения няма полицаи, няма служители на специализирани служби. Паралелно за периода 2007-2009г. имаше отвличания, които не са на Наглите", коментира още Безлов