Парламентарните репортери внесоха поредно искане до председателя на НС Цвета Караянчева за адекватен достъп в сградата. "Въпреки предприетите мерки от Ваша страна, а именно отваряне на пространство на втория етаж, журналистите отново нямат реален достъп до народните представители, тъй като те не преминават оттам. Отново сме принудени да ги причакваме пред входа, но на всички ни е известно, че те са повече от един", се посочва в писмото с внесено от Владимир Христовски, инициатор на петицията "Върнете достъпа на журналистите до депутатите в Народното събрание".

Тя беше подкрепена от над 280 души и внесена в парламента на 25.09.2020 г.

Журналисти искат достъп до депутатите в новата сграда на НС

Журналисти искат достъп до депутатите в новата сграда на НС

Те инициират втора подписка до Цвета Караянчева

"Независимо от Вашата воля и желание да ни съдействате се получава така, че нищо реално не се промени от онзи момент, който ме провокира да събера подкрепата на хората и да внеса документа в Народното събрание. В тази връзка Ви моля да преосмислите организацията в сградата на бившия "Партиен дом" и журналистите и депутатите да се намират на един етаж", се посочва в писмото до председателя на парламента. Журналистите отправят покана към Цвета Караянчева, за да обсъдят заедно как биха могли да се подобрят условията за съвместната работа.

Припомняме, на 25 септември над 200 журналисти се подписаха под петиция с искане да им бъде възстановен достъпът до депутатите и да могат да задават въпроси. Петицията беше входирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Медиите вече внесоха подписка срещу новите условия, при които са принудени да работят.