Стотици дружества за десет години назад ще проверяват т. нар. Комисия по ревизия. Това обяви председателят на комисията Мая Манолова. Около 40 сектора ще бъдат проверени. Комисията трябва в рамките на три месеца да направи ревизия на управлението на Бойко Борисов.

Комисията ще заседава публично, обеща тя. Вече са постъпили десетки сигнали в комисията, по думите й. Депутатите поспориха как да се изказват и какви правила да приемат.

ИСМВ спират с 2 законопроекта политическите трикове на ГЕРБ

ИСМВ спират с 2 законопроекта политическите трикове на ГЕРБ

Хаджигенов иска комисия и за полицейското насилие от протестите 2020 г.

От ГЕРБ поискаха да се гарантира на народните представители право на поне едно изказване. Никой не може да спре народен представител да се изкаже, успокои социалистът Румен Гечев. Можете да се изкажете , колкото пъти пожелаете, увери Мая Манолова.

Първо комисията ще се заеме с последните две години от мандата на Бойко Борисов. Дани Каназирева от ГЕРБ настоя да проучат последните десет години, в които влиза и управлението на Пламен Орешарски.

Социалистът Румен Гечев поиска да се проучи финансовата сфера на кабинета Борисов 3. Банките ще се питат какви пари на кого са раздадени. Над 50 сигнала са постъпили в комисията. Мая Манолова днес била посрещната от група, които й дали 60 нови сигнали, такива имало постъпили и от медии.