Искаше ми се да видя българския президент наистина да има по-балансирана роля. Не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Лесно е да критикуваш в момента Борисов и да го тикаш в ъгъла. Не бива да обезоръжаваш опонента, а да му се остави изход. Така коментира актуалната политическа обстановка в страната българският президент Георги Първанов (2002-2012) за "Неделята на Нова".

Борисов има ресурс, той може да удържи ако поиска, въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него. Той може да удържи ако поиска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него, счита държавникът. 

Тезата на ДПС за оставката на президента и на правителството има други измерения. Аз поне я тълкувам като една морална оценка за поведението на правителството и президент. Това трябва да се чуе. Няма как държавата да продължи да бъде в този хаос, в тази война. Аз никога не съм използвал понятието "война между институциите", която е момента. Институциите не бива да оставят без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща", предупреди експрезидентът.

Борисов обикаля с джипа Велинградско, воюва с ДПС за избиратели

Борисов обикаля с джипа Велинградско, воюва с ДПС за избиратели

"Затова го правим, не да ни викнат "Браво", а да видят, че ги обичаме"

Вероятно ще има рокада на върха. Ако някой се опита от мнозинството да поиска оставката или импийчмънта на президентът Радев, ще го направи още по-голям герой. Аз съм единственият, който беше на ръба на импийчмънта, който напомня за едни много тежки отношения между ГЕРБ и мен. В частност между мен и Борисов. Не е нещо ново, това, което в момента се случва", напомни той.