Украинците имат нужда от оръжие, от артикули за защита при нападенията. Износът на оръжие за Украйна, няма да ни направи страна в конфликта. Това заяви бившият външен министър Соломон Паси в ефира на БНТ. Нашата политическа позиция по отношение на войната в Украйна е недостойна.

В студиото на БНТ Паси защити позицията си от туита си от изминалата седмица, за който от "Възраждане" се заканиха да го дадат на прокурор заради обида на държавен символ - герба. Соломон Паси показа, че и до този момент не смята думите си за погрешни.

Топ 4 на Соломон Паси за масови убийци: Ленин, Сталин, Хитлер и Путин

Топ 4 на Соломон Паси за масови убийци: Ленин, Сталин, Хитлер и Путин

Маргарет Тачър е казала дипломация без оръжие е като оркестър без инструменти

Не може страна, която има герб с лъвове, да се държи така, според него и затова е време да скопим лъва на България, за да отразим адекватно позицията ни за Украйна. Недостойната позиция на българската държава по Украйна ярко контрастира с достойнството на трите горди лъва в нашия герб.

По думите на Паси или да върнем достойнството на страната си като изпълним завета на Левски, който повелява, че след като освободим България, трябва да помагаме и на други народи да се освобождават, или да скопим герба си. "Нашата позиция в момента много повече би подхождала на един кастриран кремълски котарак." А и така или иначе Путин ни презира, защото България се гъне.