Бившият министър на здравеопазването Петър Москов коментира работата на служебния министър д-р Стойчо Кацаров. Пред бТВ той каза, че двамата от години имат спор по темата "Здравеопазване", той я вижда като част от държавността, а Кацаров е я виждал като част от икономиката, като например "хляба". Москов коментира как да върви ваксинацията, смята, че зелените коридори са сработили, нужен е приоритет за възрастните хора.

Ваксини първо за възрастните и болните, иска д-р Стойчо Кацаров

Ваксини първо за възрастните и болните, иска д-р Стойчо Кацаров

Право на гражданите е да не се ваксинират

"Не би трябвало обаче да давам оценка, но не може да се налагат трайни политически промени за работа на здравеопазването от страна на служебен кабинет с мандат от два месеца", смята той. По думите му до служебния кабинет се стигнало заради 45-ия парламент, който бил без десница, "освен ГЕРБ, която е партия на либералния център", а споровете били за това кой по-добре ще се впише в европейския парламент. Москов е категоричен, че "зелен екстремизъм, когато се проповядва, не може да се нарече десница". Те позволиха служебният кабинет да е алтернатива, а това е левица. Когато идват комунистите на 9 септември, завземат две министерства - Правосъдие и МВР, ако нещо сега ви напомня - като Янаки Стоилов и Бойко Рашков", запита риторично той. По думите му, "това е същата промяна, която посочва кой трябва да мразим".

ВМРО се връща към вариант за патриотична коалиция

ВМРО се връща към вариант за патриотична коалиция

Нямало смисъл да говорят с Волен Сидеров

На въпрос дали неговата партия КОД влиза в патриотична коалиция, той потвърди, че е имал разговори с ВМРО и НФСБ, но "в коалиция, определена на механичен принцип.... с "Атака" и "Воля" не бива да се влиза в коалиция от приличие, ние нямаме място в такава коалиция, тъй като, ако в рамките й има хора, които обясняват, че са за напускане на НАТО, а други - против това в такава коалиция КОД няма място", категоричен е той. "Промяна може да има с нова енергия, ще търсят съюзници за това", каза той.