От ВМРО разговарят с "няколко политически формации" от патриотичния сектор за съвместно явяване на предсрочните избори. Това обяви лидерът на партията Красимир Каракачанов пред БНР.

Очаква се официалните разговори да започнат от понеделник на ниво ръководства. Каракачанов не уточни с кого ще се водят разговорите.

Румен Радев за вот на ЕВРО 2020: Чудесно, всички ще си бъдат вкъщи

Румен Радев за вот на ЕВРО 2020: Чудесно, всички ще си бъдат вкъщи

Държавният глава се надява след изборите вече да има правителство

По думите му с Валери Симеонов контактите не са прекъсвани никога. "Отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно на изборите. Но с Волен Сидеров контакти  не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл. Човекът, който е основната причина за торпилиране на коалицията "Обединени патриоти", той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също", категоричен е Каракачанов.

Воеводите не са поддържали контакти с "Воля" на Веселин Марешки. Разговорите с лидера на партия КОД Петър Москов са били "нормални и тогава, и сега", допълни Каракачанов.

Предсрочните избори - на 11 юли

Предсрочните избори - на 11 юли

Следващата седмица ще бъде разпуснато 45-то НС и Радев ще направи служебно правителство

Припомняме, напрежението в малката коалиция на патриотите ги съпровождаше по време на мандата, макар и да не си го признаваха официално. Те управляващи в кабинета "Борисов-3" в коалиция с ГЕРБ. В последната година имаше и напрежение между ГЕРБ и Обединените патриоти.

На 25 юли 2019 г., партия "Атака" бе изключена от Обединени патриоти. До раздялата се е стигнало заради множеството проблеми в обединението.

От парламентарната група са изключили Волен Сидеров, Десислав Чуколов и Павел Шопов, обяви Искрен Веселинов.

На 25 юли 2019 г. вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов заяви, че може да се предоговори общото споразумение или индивидуални споразумения да решат бъдещето на малката коалиция.