Почти патриотичен бой в парламента. Павел Шопов от "Атака" ядоса ВМРО по повод дебатите за избор на членове на КРС.

Националистът излезе на трибуната и изчете кадровите провали на ВМРО и НФСБ. Старата патриотична вражда принуди Милен Михов да излезе на трибуната. Веднага до него излезе Шопов и размаха снимки на кадровите провали.

Депутатите се скараха зад кого стои ДПС

Депутатите се скараха зад кого стои ДПС

Патриотите не искали да носят негативите на управление с ДПС

Заместник-председателят на парламента Емил Христов извика на помощ квесторите. От местата си скочиха и други депутати от ВМРО в спор с Шопов. Квесторите ги разтърваха.

Да срамиш предателя с кал е обида за калта, каза Милен Михов от ВМРО. Председателстващият заседанието Емил Христов обясни, че няма да санкционира Шопов.

Седнете, господин Шопов, настоя той. На председателски съвет можел да се разгледа въпроса.

30 минути бяха дадени за укротяване на страстите. След това Юлиан Ангелов поиска поименна проверка. Кворум имаше, но Красимир Ципов от ГЕРБ поиска парламентът днес да работи с удължено работно време, а контролът в петък да започне след приключване на законодателната дейност. Това не се наложи, тъй като съвсем навреме се премина към гласуване на членовете на КРС.

Избрани бяха Ана Хаджиева, както и Ердинч Хайрула. Кристина Андонова бе избрана за заместник-председател на регулатора.

Припомняме, че през 2018 г. се стигна до бой между патриотите. Тогава Валентин Касабов от НФСБ ударил лидера на "Атака" Волен Сидеров според слуховете.