Почина бизнесменът Манол Велев. Той беше в будна кома от 15 години, след извършеното срещу него покушение в центъра на София на 11 юли 2007 г., което се свързва с разследвания хазартен бос Васил Божков, който се намира в Дубай.

Съпругата Весела Лечева и синът му направиха всичко възможно да поддържат живота му и се надяваха до последно да се оправи, съобщи БНР.

Весела Лечева: Страхувам се от бизнесмена Васил Божков

Весела Лечева: Страхувам се от бизнесмена Васил Божков

Протестите може да бъдат опорочени и подменени

Манол Велев е роден на 9 септември 1959 г.

От 1986 г. беше за Весела Лечева, която е бивш председател на Държавна агенция за младежта и спорта и депутат.

Бивш състезател по мотокрос, завършил е НСА. Още по времето на социализма се захваща с бизнес, като първо стартира с кафене. Имаше участие в над 20 фирми в сферата на хазарта, строителството, хотелиерството и други сфери.

Лечева казва кой стои зад покушението над Манол Велев

Лечева казва кой стои зад покушението над Манол Велев

Пред директора на в-к "Галерия" са посочени имената на Христо Ковачки, Васил Божков, Тодор Батков, Ирена Кръстева, Майкъл Чорни

Манол Велев бе член и на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт от квотата на работодателите. В НОИ Велев представлява Българския съюз на частните предприемачи "Възраждане", на който беше и председател от 17 март 2006 г. Той бе президент на футболен клуб "Вихър" (Горубляне), впоследствие обединил се с "Академик" (София) и достигнал до втора дивизия. Беше и запален тенисист.

Спецпрокуратурата получи материалите за Васил Божков по списъка на Петков

Спецпрокуратурата получи материалите за Васил Божков по списъка на Петков

Материалите са събрани в рамките на водена от ВКП проверка

През есента на 2002 г. Велев влиза в управата на клуб "BBB Pro Tennis" с президент Пламен Минчев. През 2001 г. Велев основа Българска федерация по боулинг, която измества съществуващата федерация по кегли, развивала дотогава боулинга в България. Велев участва и в сдружение "Спортен мотоклуб - мотошмиц рейсинг". Двамата с Весела Лечева имаха и фондация "Деца и здраве", като нейната първа проява през 2004 г. за децата от училище "Луи Брайл" и сираците от дом "Вяра, Надежда, Любов".