Почти е готов планът за реакция на критиките на ЕК, заяви Меглена Плугчиева, цитирана от БНР.

„По отношение на фондовете всъщност ние продължаваме с това, което стартирахме през май месец - идентификация на ситуацията, на проблемите и съответния пакет с мерки, за да се преодолеят и решат тези дефицити и проблеми," заяви Плугчиева.

"Този план за действие по разпореждане на министър-председателят в четвъртък аз ще внеса на заседание на МС, където са разписани конкретните ангажименти, срокове и отговорности по различните програми - предприсъединителни и съответно оперативните програми по структурния и кохезионния фонд," обясни още вицепремиерът.

По повод вероятността от кадрови промени в структурите, които се занимават с усвояването на еврофондовете Плугчиева каза: „Не мога да твърдя, че има нужда, в екипите, които работят, да правя някакви промени. Да ви припомня - такива бяха направени в няколко структури - във финансите, в регионалното развитие и в агенция САПАРД, където ръководството беше сменено," припомни тя.

"И не непрекъснатата смяна на хора може би е най-доброто решение. Трябва да има последователност и постоянство в действията, защото непрекъснатата промяна не дава резултати, не дава гаранции за стабилност на системата," категорична е Меглена Плугчиева.