Отсроченото заради частна жалба дело срещу убиеца на 18-годишната Андреа от врачанското с. Галиче се подновява във Враца на 2 ноември. Това стана ясно след решението на Софийският апелативен съд, с което жалбата на защитника на обвиняемия за убийството Аксел Олеков бе отхвърлена като недопустима.

На 7 октомври делото бе отложено. Причината е жалба от страна на защитата на подсъдимия срещу процедурата, по която ще се проведе съдебният процес.

Отложиха делото за убийството в Галиче

Отложиха делото за убийството в Галиче

Близки на убитото момиче излязоха на мирен протест пред съда

Обжалва се отказът на Окръжния съд във Враца да разгледа делото по реда на съкратеното съдебно следствие. То беше взето съгласно новите текстове на Наказателния кодекс, които не предвиждат такава процедура при тежки криминални случаи.

Припомняме, че през януари тази година 18-годишно момиче беше открито с прерязано гърло във врачанското село Галиче. По-късно непълнолетен младеж беше задържан за жестокото убийство. Той направи пълни самопризнания. Убиецът дори е показал ножа, с който е извършил убийството. Впоследствие стана ясно, че той може да получи 12 години затвор, защото е непълнолетен.