Екипът на Държавната агенция за закрила на детето се включи в осмия пореден "Поход за свобода", който се провежда у нас по повод 18-ти октомври - Международния ден за борба с трафика на хора, съобщи БГНЕС.

Глобалната инициатива се провежда в повече от 500 града, в над 50 държави по целия свят и се организира от Фондация "А21". Идеята на кампанията е да обедини граждани, партньори и съмишленици в борбата с трафика и търговията с човешки животи, както и да се обърне общественото внимание към огромните мащаби на проблема.

Заедно с екипа на ДАЗД в инициативата се включиха и представители на Главна дирекция за борба с организираната престъпност и Националния съвет за борба с трафика на хора, демонстрирайки своята загриженост и подкрепа. С подкрепата на събитието ДАЗД цели да популяризира още веднъж и Националната телефонна линия за деца 116 111, която приема денонощно сигнали за деца в риск денонощно и безплатно на територията на цялата страна.

Интерпол задържа 200 души за трафик на хора

Интерпол задържа 200 души за трафик на хора

Спасени са 500 души, сред които и много деца

"За да не стават децата жертва на трафик, първото и най-важно нещо е да се грижим за децата и да не оставяме нито едно дете без необходимото внимание. Второто важно нещо е, когато забележим, че някое дете е без надзор и е изоставено от близките си, да не стоим безучастни, а да потърсим информация как да помогнем и да подаваме сигнал на Националната линия за борба с трафик на хора 0800 20 100 или на Националната телефонна линия за деца 116 111. Иначе институциите няма как да разберат и да предотвратят злоупотребата с деца.", подчертава д-р Лилова.

Фондация "A21 България" е полезна неправителствена организация с представителства в 12 държави по целия свят. Тя е поела за своя кауза борбата срещу трафика на хора като резултат на разбирането, че днес повече от всякога в човешката история е недопустимо да има роби по света.