От 11:00 ч. ще бъде открита изложба в Народното събрание, в която са включени репродукции на картини, рисувани от деца от 24 държави, болни от редки болести.

Инициативата е под мотото "Твоята подкрепа е важна за нас" и се провежда във връзка с Международният ден на редките болести в България - 28 януари.

Събитието се организира от Национален алианс на хората с редки болести. Патрон на инициативите е Зорка Първанова. Денят ще бъде отбелязан в София, Пловдив, Варна, Плевен, Велинград, Сливен, Стара Загора.

На 28 февруари от 10 до 13 часа ще се проведе хепънинг пред НДК, както и благотворителна изложба във фоайето на Зала 11. 
От 11 до 12.40  в Зала 11 на НДК ще се състои и благотворителен концерт, в който ще вземат участие - група "Мастило", "Сахара", Стоян Петров и други.

Поканени са представители на държавната и изпълнителна власт, посолства, Дамски дипломатически клуб, Лайънс клуб, Женски клуб "Зонта", "Виза", организациите на масоните, тамплиерите, НПО за закрила на детето, пациентски организации, медии и др. Входът е свободен.

От 13 часа пред централната сграда на НДК ще се състои кратка церемония, на която ще бъдат пуснати в небето 6 000 балона, символизиращи регистрираните редки болести.   

Над половин милион българи страдат от някакъв вид рядко заболяване. Това са предимно деца, които в повечето случаи са лишени от достъп  до животоспасяващи лекарства.

Около 6% от населението на земята е засегнато от редки заболявания. Броят на регистрираните редки болести в света е повече от 6 000.  Те често са хронични, прогресиращи, дегенериращи. Лечението им продължава в рамките на целия живот.