Окръжната прокуратура във Варна взе мярка за неотклонение "Задържане под стража" за мъжа подправял голямо количество евробанкноти.

Мъжът е привлечен към наказателна отговорност за три престъпления. Първите две се наказват с лишаване от свобода от 2 до 8 години, а третото - до 6 години.

На 6 февруари 2020 г. в района на варненската автогара, обвиняемият прокарал в обращение 52 банкноти с номинал 20 евро на обща стойност 1040 евро, като знаел, че те са подправени. На същата дата в дома му при претърсване и изземване е установено, че държи подправени парични знаци в големи размери - две банкноти по 500 евро, 33 - по 50 евро, и седем с номинал 20 евро.

Заловиха фалшификатор на пари и изнасилвач при акция в Шумен

Заловиха фалшификатор на пари и изнасилвач при акция в Шумен

Задържани са общо 9 души

При процесуално-следствените действия са намерени укрити пет листчета фолио с холограмно изображение за банкноти с номинал 100 евро, като обвиняемият знаел, че служат за изготвяне на неистински парични знаци.

47-годишният обвиняем е осъждан за опит да пренесе през границата на страната на ГКПП - "Калотина" подправени кредитни и разплащателни карти на 1 година и 6 месеца с тригодишен изпитателен срок през 2010 г.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.