Заловиха мъж от Варна за фалшифициране на банкноти в мини печатница, съобщиха от Нова телевизия. Той бе заловен по време на спецакция срещу битовата престъпност. Припомняме, че на 1 януари главният прокурор обяви, че държавата започва война срещу битовата престъпност. По време на акцията са задържани 9 души. В ареста е и 20-годишен мъж, изнасилил възрастна вдовица, пише БГНЕС.

За фалшивите пари се разбрало след два сигнала от магазинерки в град Плиска и село Зайчино ореше.

Измамниците били хванати по няколко цифри от регистрационния номер, а колата на измамниците била установена във Варна. В мъжете били намерени още 4 банкноти с еднакви номера. При претърсване в дома на единия мъж полицаите открили и компютър, принтиращ фалшиви банкноти от 100 лева, 50 лева и 500 евро.

По време на специализираната акция е задържан мъж, изнасилил възрастна жена в село Иваново.

Припомняме, че на 29 януари 2020 г. Хасан А. влязъл в дома на жената и я изнасилил. На сутринта 76-годишната жертва, подала сигнал за престъплението и посочила извършителя. 20-годишният Хасан е осъждан за кражба на пробация. Наказанието си е изтърпял на 3 януари тази година.

20-годишен изнасили възрастна жена в шуменско село

20-годишен изнасили възрастна жена в шуменско село

Задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа.

"Той е бил на квартира и е живял в близост. Такава агресия се провокира след употреба на алкохол, както е и при настоящия случай", допълни окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

20-годишният мъж е осъждан на пробация за кражба. Наказанието си е изтърпял на 3 януари тази година.