Пострадали от частни съдебни изпълнители искат срещи с министри и институции, за да представят събрани от тях данни за злоупотреби.

Водачът на Национално Освободително Движение "Ивайло" капитан Ивайло Павлов и заместника му Галин Манчев се срещнаха с екипа на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Движението отправя и основни искания към министерството на правосъдието. Сред тях са незабавна проверка на всяко 50-о дело на ЧАС/ДСИ на случаен принцип за цялата страна, незабавна проверка на дейността и водената отчетна документация, назначаваме на проверка на самия инспекторат на министерството на правосъдието.

Ковачева иска банките и ЧСИ да не вземат от компенсациите заради COVID

Ковачева иска банките и ЧСИ да не вземат от компенсациите заради COVID

Поводът за конкретно предложение са увеличаващите се жалби

И още - правосъдното министерство "да предяви искане към ВСС за незабавно спиране на всички заповедни производства, предвиждащи гледането им в закрити съдебни заседания до окончателното премахване на гледането на делата в закрити съдебни заседания без призоваване на длъжниците".

Освен с ръководството на Министерството на вътрешните работи, Движението иска срещи и във ВСС, президентството и с омбудсмана.