Първото бебе на 2010 г. в Плевен е Василена Андреева. Тя проплака в родилното отделение на университетската болница секунди след полунощ, съобщи БНР.

Момче е първото бебе, родено в шуменската болница. Детето се родило 2 минути след началото на новата година. То тежи 3,5 кг. и е дълго 51 см.

Последното бебе на 2009 г. в Шумен също е момче. 45 мин. след полунощ се роди първото бебе за 2010 г. в Сливен. То е момиче и е родено със секцио.

В Пловдив след настъпването на новата година се е родило само едно дете - момче.

Първото бебе в АГ болницата във Варна е момиченце и е родено минута след полунощ. В болница „Св. Анна" в града са се родили 2 момиченца.

Елена е името на първото бургаско бебе за новата 2010 година, съобщи дежурният акушер в родилното отделение на МБАЛ-Бургас. Бебето е проплакало в 02.15 часа на първи януари, тежи 2,8 килограма и е 49 сантиметра.

Момченце е първото бебе, родено през Новата година в Хасково. То е родено в 11,35 часа по оперативен път. Бебето е дълго 43 сантиметра и тежи 2,2 кг.

Чужденка е отказала да постъпи в габровската болница с новороденото си дете. Раждането на бебето е установено от дежурния лекар в Спешна помощ в 22.30 часа в Габрово, но според родителите то е станало час и половина преди това. Бебето е момченце, е установил още лекарят, но не е получил разрешение да го прегледа.

За раждането е помагал бащата, който е българин. Родителите са отказали да постъпят в болница и са подписали декларация, че отказват преглед и лечение, съобщи д-р Георги Шандурков, шеф на Спешна помощ в Габрово.

В 23.59 часа на 31 декември в Свиленград се е родило момченце, което се казва Мартин. Бебето тежи 2.800 кг. и е дълго 47 см.