Пожарът край село Дълбоки е локализиран. Това съобщи директорът на старозагорската пожарна комисар Стоян Колев, цитиран от БНР.

Пожарът избухна в събота около 18,00 часа край старозагорското село.

Горският пожар край село Дълбоки продължава да бушува
Обновена

Горският пожар край село Дълбоки продължава да бушува

Фронтовете на пожара са два - в източна и западна посока

"Спряно е разпространението на огъня по всички фронтове на периметъра на обхванатия район, екипи на пожарната и военните обаче продължават обхода, за да се приключат съществуващи отделни запалвания и да не се допусне възобновяване на огъня", обяви Колев.

"Колегите от горските стопанства гледаха по карти, но тепърва ще минават по фронта, да го заснемат, тъй като е много сложна конфигурацията на изгорялата част. Горски масив малко е засегнат, повечето са лесонепригодни площи", допълни той.

На място има шест екипа на пожарната от Стара Загора, 30 души от 38-ми батальон от състава на Втора механизирана бригада, 4 екипа от горските стопанства и доброволци от селото. Надеждите са до края на деня огънят да бъде изцяло потушен.

Вчера възникнаха два пожара в Южна България, след като и огън лумна в землището на село Светлина, община Тополовград. Там пламъците са тръгнали от сухи треви, но впоследствие пожарът е обхванал борова гора. Трима възрастни са били евакуирани, тъй като стихията е заплашвала домовете им.

Голям горски пожар край Тополовград

Голям горски пожар край Тополовград

Гори борова гора в землището на село Светлина