Правителството предлага полковник Венелин Венев да бъде назначен на длъжността "Директор на Служба "Военно разузнаване" и да бъде удостоен с виеше офицерско звание "бригаден генерал".

Министерският съвет прие също решение за предложение до президента за издаване на указ, с който да освободи генерал-майор Иван Лалов от длъжността "Заместник-командващ на Съвместното командване на силите" и от военна служба, считано от 9 август, поради навършване на пределната възраст за притежаваното военно звание.

Бе прието и решение за предложение до Президента за издаване на Указ за изменение и допълнение на Указ № 85 от 28 февруари 2012 г. за утвърждаване на длъжностите във въоръжените сили на Република България и Националната служба за охрана, изискващи висши офицерски звания за:

  1. Промяна на наименованието на длъжността "Директор на служба "Военна информация" на "Директор на Служба "Военно разузнаване" в съответствие със Закона за изменение и допълнение на Закона за военното разузнаване (обн., ДВ, бр. 69 от 2020 г.).
  2. Отразяване на промените в системата за командване и управление от 1 септември 2021 г., като длъжностите, изискващи висши офицерски звания се привеждат в съответствие с изградената организационна структура на въоръжените сили, трансформирането на системата за командване и управление, и логистичното осигуряване на въоръжените сили.
  3. Заличаването от 1 август 2021 г. на длъжността "Директор на дирекция "Комуникационни и информационни системи" във Военния секретариат на Европейския съюз в Брюксел, Белгия" предвид изтичане на мандата за заемането й.

Министерският съвет прие също така Решение за издаване на указ, с който да освободи бригаден генерал Васил Събински от длъжността "Директор на дирекция "Комуникационни и информационни системи" във Военния секретариат на Европейския съюз" в Брюксел, Белгия.