Тримата българи - мъж във Варна, и семейство в Хасково, които се наблюдаваха за наличие на коронавирус, са с отрицателни проби. Това заяви в началото на правителственото заседание здравният министър Кирил Ананиев, след като премиерът Бойко Борисов му поиска отчет за обстановката.

По-късно днес се очаква да излезе и пробата за вируса на четвъртия мъж, който е в болница в Хасково, уточни Ананиев.

"1763 души са пристигнали вчера на летище София, от тях петима китайци, те не са имали температура, но са под домашно наблюдение", обясни здравният министър.

Единият от тримата пациенти със съмнения за коронавирус остава в хасковската болница

Единият от тримата пациенти със съмнения за коронавирус остава в хасковската болница

Другите двама са с отрицателни резултати за вируса

Той докладва, че има две китайски сдружения у нас - на бизнесмени и студенти, които сами организират посрещането на китайците, които пристигат в България. Вземат ги със собствен транспорт от летището и не го допускат в градския транспорт и дори ги наблюдават в продължение на 14 дни, колкото е карантината.

Засилено се наблюдава и пазарът в "Илиянци", както и българско училище, в което има 30 китайчета. Засега при тях няма информация за коронавирус.

Борисов индиректно благодари на китайските сдружения и каза, че е разпоредил на МВР да наблюдава всички граждани от китайски произход и тези с двойно гражданство.

Проф. Кантарджиев доволен от брилянтните мерки у нас срещу коронавируса

Проф. Кантарджиев доволен от брилянтните мерки у нас срещу коронавируса

Очаква пикът на грипа да е тази седмица