Севлиево остава без междуградски транспорт. Причината е продажбата само на скъпи едноседмични винетки, информира Нова телевизия.

Пламен Боевски от 20 години е в транспортния бранш. Имам 12 автобуса, обясни той. На 17 юли разбрал, че трябва само скъпи винетки да купува. 800 лева е годишната винетка. Месечната е 80 лева, а седмичната е към 40 лева. Сега му се наложило да купува 200% над обичайното.

Предлагат 12-14 ст./км за камиони над 12 т по тол системата

Предлагат 12-14 ст./км за камиони над 12 т по тол системата

Подземни кантари в обхвата на тол системата ще изчисляват в реално време теглото

Когато разбрах за забраната на винетките, леко се ядосах, подчерта Боевски. Трябва да имаме вариант тол система или винетки, смята той. Наредил на шофьорите да не купуват винетки

Олег Асенов от национално тол управление не приема, че незнанието на закона може да оправдава някого. Всеки има усещане за вътрешна справедливост, каза той. Най-голямата справедливост идвала от закона.

Законът беше логичен, подчерта Асенов. Той очаква още тази седмица да започне продажбата на месечни винетки. Проблемът идва от отлагането на въвеждането на тол системата. Дебат имаше в парламента по темата. Левите дори привикаха строителния министър Петя Аврамова.

БСП и ГЕРБ се карат за тол системата

БСП и ГЕРБ се карат за тол системата

Левица обвини управляващите в неспособност да направят реформата