Президентът Румен Радев обяви старта на дарителската кампания в помощ на бъдещите студенти и отлични ученици от инициативата "Подкрепи една мечта".

В Белоградчик, по време на празника на града, той връчи грамота за постигнати спортни успехи в училище на абитуриентката Вержиния Малинова, която е сред младите хора в неравностойно положение, включени в инициативата.

Тя получи еднократна стипендия от "Подкрепи една мечта" миналата есен заради отличен успех в 11 клас. Момичето тренира футбол и тази година ще кандидатства в НСА.

Президентът поздрави момичето за проявената упоритост и желание да продължи образованието си.

Той припомни, че в последните две години инициативата "Подкрепи една мечта" отличава с еднократна стипендия не само студентите в първи курс, но и учениците, настанени в социални услуги, които завършват 11 клас с отличен успех.

Събраните средства ще бъдат разпределени като еднократна стипендия между зрелостниците, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж, и учениците, завършили 11 клас с отличен успех.

Организациите, фирмите и гражданите, които ще дарят средства в подкрепа на инициативата "Подкрепи една мечта", могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

IBAN BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

BIC BNBGBGSD

Банка БНБ