Признаха за невинен подсъдимия за убийството на собственика на "Гранити". Припомняме, че Стоян Стоянов бе отвлечен и убит на 6 март 2008 година. Обвиняеми по процеса за неговото убийство са Станислав Михайлов, който е в неизвестност от пет години, Галин Костов, Нено Стоянов, Стоян Колев и Стоян Петров.

По-късно делото се гледаше за втори път в Бургаския окръжен съд.

Съдът призна за невинен Нено С. по обвинението, че след като е бил подбуден от Станислав М., е подбудил и подпомогнал Стоян П. и Манол Х. да отвлекат Стоян С. в гр. Бургас. Целта е била противозаконно да го лишат от свобода, а извършителите са били въоръжени. Деянието е извършено от две лица и с користна цел. Нено С. беше оправдан и по второто обвинение - за предумишленото убийство на Стоян С., в същото си качество и при същите съучастници. Отменена бе присъдата му в гражданско-осъдителната част - да заплати в полза на гражданските ищци претърпените имуществени и неимуществени вреди.

Делото „Гранити” е по скалъпен сценарий, смята обвиненият за убийството на Стоянов

Делото „Гранити” е по скалъпен сценарий, смята обвиненият за убийството на Стоянов

Дали му примамливи обещания

Апелативният съд измени в осъдителната част присъдите на Стоян П., Станислав М., Стоян К. Съдебният състав ги оправда по обвинението, че отвличането и убийството са извършени в съучастие с Нено С. Потвърдена в останалата част бе присъдата на Бургаския окръжен съд относно оправдаването на Галин К. и осъждането на Стоян К., Стоян П. и Станислав М.

Един от подсъдимите - Станислав М. не се яви и пред тази инстанция. Той е в неизвестност, издирването му не е дало резултат и делото отново се гледа задочно, в негово отсъствие.

Апелативният съд призова и разпита свидетеля Димитър Д. Досега той е давал обяснения единствено в рамките на досъдебното производство, но не и в съдебна фаза пред множеството инстанции, разглеждали делото.

По 20 години затвор за поръчителя и убиеца на бизнесмена Стоян Стоянов

По 20 години затвор за поръчителя и убиеца на бизнесмена Стоян Стоянов

4 осъдителни присъди по делото "Гранити"

Процесът пред Апелативния съд във Варна започна след като Върховният касационен съд отмени негова въззивна присъда от 2018 г. и върна делото за ново разглеждане от друг състав.

News.bg припомня, че на 6 март 2008 г. собственикът на известна бургаска фирма за строителни материали Стоян Стоянов беше отвлечен. По информация на областната дирекция на полицията на 6 март в 22.20 часа Стоянов за последно се е обадил на близките си, че се прибира от офиса в къщи. От тогава е в неизвестност.

Newsbg научи, че във вечерта на изчезването си мъжът е имал среща с турски бизнесмени за изграждането на бетонен възел на територията на Бургас.

Присъдата, произнесена от Апелативен съд - във Варна, подлежи на касационна проверка пред ВКС.

Знаят кой е поръчал отвличането на шефа на "Гранити"

Знаят кой е поръчал отвличането на шефа на "Гранити"

Двама души са арестувани като помагачи в