Много интересни тези чувам от ДПС за нас, но колкото повече се говори срещу нас, толкова сме по-сигурни, че вървим напред. Toва заяви бившият служебен министър на икономиката и настоящ лидер на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в предаването "Неделя" 150 по БНР.

Той увери, че "Продължаваме промяната" не е президентска партия, но подкрепя държавния глава Румен Радев за втори мандат. В политическия проект на двамата бивши служебни министри са млади хора, които не са се занимавали с политика, независима и нямат нищо общо с президента. Дори е сложена проверка "Четири очи", за да са сигурни, че не правят грешка в листите. Всички наши хора в нашите листи, са личен наш избор, увери Петков, който се закани, че с факти ще оспорват залитането в клевети.

В проекта на Кирил Петков и Асен Василев няма политически инженеринг и сами си финансират проекта. По никакъв начин не слушаме на никого препоръките, а търсим хора, които да са достатъчно независими, за да продължат промяната, отбеляза Кирил Петков.

Леви, десни, Коалиция на почтените към 121 депутата на промяната в следващо НС вижда Кирил Петков

Леви, десни, Коалиция на почтените към 121 депутата на промяната в следващо НС вижда Кирил Петков

Той е категоричен, че искат да управляват и преговарят с 6-7 партии

Според него, ако има 121 депутати от хора, които мислят в една и съща посока, ще покажат, че не са тясно партийни. Кирил Петков очаква "Продължаваме промяната" да бъде водещата партия в 47-о Народно събрание. Ние искаме да направи с "Демократична България" и ИБГНИ принципни позиции и бъдещо управление колкото се може по-рано, настоя Петков.

"Продължаваме промяната" са отворени да разговарят и с "Има такъв народ" и с някои хора от БСП. Останалите две партии - ГЕРБ и ДПС трябва да имат различна позиция, визия и политика. Ние не вярваме на бюджетните ястреби и не трябва да има хора под прага на бедност, обясни Петков.

За ГЕРБ и ДПС е много важно да се каже, че има много тежки изисквания, за които не се знае дали изобщо могат да се направят. Двете партии трябва да се отрекат от всички огромни кражби, които са се случили през последните години, настоя Кирил Петков. Според него ГЕРБ и ДПС не могат да изпълнят поставените им условия и да се отрекат от всички кражби.

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

"Продължаваме промяната" готови да работят и с ГЕРБ и ДПС, но при пет условия

Петков и Василев категорично подкрепят Румен Радев

Кирил Петков отрече "Продължаваме промяната" да е част кръга "Капитал". Той е виждал може би три пъти в живота си кои хора са в кръга "Капитал", но не знае дори какво означава това.

Кирил Петков нападна ДПС и запита дали може тайният кръг "Капитал" да е успял да влезе във Вашингтон и да е сложил "най-почтеният човек Делян Пеевски в закона "Магнитски". Пеевски не случайно е сложен в този лист, защото е част от най-корумпираната система в България. Ние се отричаме от всичко, което той е направил, отсече Петков.

анкета

Какво очаквате от служебно правителство №2?

Виж резултати

Да организира честни избори 19.6%

Да спре повишаването на цените 9.7%

Да продължи разследванията 18.6%

Да стигнем американците 4.7%

Нищо не очаквам, готвя се за Виденова зима 47.5%

Във връзка с външната политика "Продължаваме промяната" ще защитава само и изцяло българските интереси. Петков вярва, че не само Р. Северна Македония, но най-доброто за целите Балкани е всички да бъдат част от Европейския съюз. "Така сме нарязали Балканите, че на мен ми беше по-лесно като бизнесмен да изнасям продуктите си в САЩ, Австралия и дори Япония, отколкото да продавам стоките си в Македония, Сърбия, Албания или Черна гора", посочи той.

Българското малцинство в Македония трябва да има защитени права, настоя Кирил Петков, според когото всичко е въпрос на диалог и добре сформирани групи.

По отношение на работата като служебен министър или политически лидер, според Петков длъжността на служебен министър е по-сложна и има страшно много отговорност. На него много му тежало, че ако не напредвали всеки ден в Министерство на икономиката, имало ужасно голяма нужда от промяна. Колко много работа трябвало да се свърши, а толкова малко време да се направи - това най-много тежало на Кирил Петков, докато бил служебен министър на икономиката.