През януари 2020 г. по време на режима на Борисов и Каракачанов започнаха политическите репресии срещу "Възраждане". В стремежа си да бъде смачкана опозицията и да бъде запушена устата на несъгласните с ограбването на България и с беззаконията спрямо българите, на полицията беше наредено да покаже на "Възраждане" какво ще се случи, ако се противим на произвола. Така след приключването на протестите, докато се придвижваха свободно по улиците на София, бяха задържани от полицията без никакъв повод Ангел Георгиев и Веселин Вешев.

Ангел Георгиев е областен координатор на "Възраждане" за област Пловдив, а Веселин Вешев бе кандидат за кмет от "Възраждане" за район Аспарухово във Варна на местните избори през октомври 2019 г. И двамата бяха арестувани, без да имат вина, но с абсурдни обвинения от Прокуратурата. Вешев беше и варварски арестуван - съборен на земята от трима полицаи, нахвърлили се върху него в гръб, и изтезаван с електрошок, докато му поставят белезниците, въпреки че той не упражнява съпротива.

И на двамата им бяха повдигнати абсурдни обвинения: че са упражнили насилие над полицаи. Тези твърдения бяха опровергани от кадри, предоставени от медии и граждани. На кадрите се вижда как Ангел Георгиев е бит от двама полицаи, а Веселин Вешев изобщо няма допир с полицията. Въпреки представените доказателства съдът не ги оневинява, а абсурдното дело продължава.

От януари 2020 г. "Възраждане" алармира за наличие на полицейско насилие в страната ни и предупреждава, че когато в страната няма ред и законност, това касае всеки един български гражданин. За съжаление стана ясно колко сме прави едва през лятото на 2020 г., когато младежи - български деца бяха унижени и брутално пребити от полицията зад колоните на Министерски съвет.

Утре, на 9 ноември 2021 г., вторник, ще станем свидетели на поредната несправедливост. От 11:00 ч. в Софийски районен съд ще се разглежда делото на Ангел Георгиев - бит от полицаи, и Веселин Вешев - насилствено задържан и изтезаван с електрошок. Срещу тях са повдигнати неоснователни обвинения, които вече са оборени пред съда с доказателства, показващи невинността на Вешев и Георгиев.

И двамата към момента са кандидати за народни представители. Ангел Георгиев е водач на листата на "Възраждане" в две области, а Веселин Вешев е в листата на два избирателни район. И двамата към момента са с имунитет, който не е уважен от съда. Ще припомним, че през март ВКС отложи делото на кандидат за народен представител от партия на статуквото и до скоро управлявала с ГЕРБ и ВМРО -БНД, за който при това беше доказано, че е виновен. Причината за отлагането беше цитираме: "за да не повлияе на кампанията му". Виждаме, че това не важи за кандидатите за народни представители на "Възраждане", напротив: по време на настоящата кампания бяха проведени две дела.

В началото на кампанията това беше делото срещу д-р Костадинов за уж всяване на паника по време на телевизионно участие, а сега, в последната, решаваща седмица се насрочват дела на двама кандидати за народни представители от "Възраждане".

Уважаеми сънародници, това за пореден път показва няколко неща.

Режимът на Радев и режимът на Борисов по нищо не се отличават и нищо не се е променило, освен че се сменят лицата на статуквото. "Възраждане" е близо до исторически пробив за 47-то Народно събрание. Пробив, който статуквото иска да предотврати, за да продължи превръщането на държавата ни в концлагер.

"Обърнахме се към вас преди почти две години при ареста на Георгиев и Вешев и ви призовахме да ни подкрепите, защото ставащото с нас засяга всички в България. Месеци след този призив се убедихте в правотата ни.

Сега отново се обръщаме към вас. Подкрепете ни, елате пред Софийски районен съд, за да покажем, че България не толерира политическите репресии. Само след пет дни излезте и гласувайте с номер 5 за "Възраждане", защото само с достъпа ни до Народното събрание ще имаме възможност да спрем цялото това безумие. Статуквото усеща, че има опасност да загуби и ще се бори с всички нечисти средства, за да се освободи от "Възраждане", за да продължи терора над българските граждани с дискриминационни "Зелени сертификати" и мерки.

Да не предаваме свободата си, да се борим заедно и да избираме мъдро на 14 ноември! Ние българите имаме право на избор и заедно ще успеем!", коментира д-р Костадинов, председател на ПП "Възраждане".