Правилата за ваксиниране ще пристигнат със самата ваксина. Общопрактикуващият лекар ще прецени дали даден пациент е подходящо да се ваксинира... Няма да се изключим от активно наблюдение на ваксините. Нека се ваксинираме, това е единственото специфично средство, иначе ще изгубим човешки животи. Това каза пред БНР проф. Красимир Гигов, който оглави Националния ваксинационен щаб.

Изготвят се списъци при общопрактикуващите лекари с имената на пациенти, които искат да бъдат имунизирани срещу Covid-19.

Няма първи, втори и трети, има основни групи, които ще се ваксинират. Ваксинирането ще върви паралелно, но с приоритет. Той поясни, че първите 125 000 дози ще бъдат за хора, които работят в критичните сектори.

По думите му дори преболедувалите е добре да се ваксинират.

Здравният министър вярва в гласа на разума за ваксината срещу COVID-19

Здравният министър вярва в гласа на разума за ваксината срещу COVID-19

Ангелов уверява, че ваксината е надеждна

Рискът е много по-голям от ползата, ако не си направим ваксината. Днес имаме методи, които много по-бързо могат да дадат оценка за ефективността, токсичността на дадена ваксина.

Науката постоянно напредва. Никоя фирма не би си позволила да пусне рисков продукт... Нека вярваме на науката.

Той е категоричен, че при извънредно положение държавата се натоварва с финансирането на всички спасителни операции, затова ваксините ще бъдат безплатни за всички.

Борисов проверява готовността на България да посрещне първите ваксини

Борисов проверява готовността на България да посрещне първите ваксини

"Все още ни тревожи броя на починалите, но вече излизаме от тъмните класации"