Прокуратурата разследва нападение над жени в столичния кв. "Овча купел". Тя се самосезира във връзка с материал, излъчен тази сутрин в една от националните телевизии. От материала става ясно, че преди 3 дни, около 14:00 часа, 72-годишна жена е била нападната от две момчета, докато се прибирала към дома си. Те настигнали жената в гръб и започнали да ѝ нанасят удари по главата и тялото. В същото време дърпали чантата ѝ и викали: "Дай, чантата! Дай, чантата!".

Възрастната жена била съборена на земята. Ритали я по тялото и тя се развикала за помощ. Момчетата продължили да дърпат чантата ѝ, но не успели да я отнемат и избягали.

По думите на пострадалата нападателите са били непълнолетни. Тя видяла само двама от тях. Записи от камери обаче показали, че е имало още едно момче, което е стояло в близост до мястото.

На съд отива 16-годишен, обрал един и същ магазин два пъти за 3 дни

На съд отива 16-годишен, обрал един и същ магазин два пъти за 3 дни

Обвиняемият опрял нож в тялото на продавачката

От материала, излъчен в телевизията, се съобщава за още един подобен опит за грабеж, извършен по сходен начин спрямо друга пострадала жена, ден по-рано в същия столичен квартал.

В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление. Разследването е възложено.

От Софийска районна прокуратура призовават гражданите станали жертва на престъпления веднага да подават сигнали до органите на МВР и Прокуратурата.