Във връзка с честванията на 142-та годишнина от Шипченската епопея се ограничава движението на транзитно преминаващите превозни средства по път I-5 (E-85) Габрово - Шипка - Казанлък. Ограничението е в сила утре, 24 август, от 8 ч. до 20 ч. Това съобщава АПИ.

Лъвът на Шипка ще посрещне 142 години от боевете за прохода напълно обновен

Лъвът на Шипка ще посрещне 142 години от боевете за прохода напълно обновен

Внушителната фигура всъщност е от месинг и тежи 12 тона

Транзитният трафик ще се пренасочва към Проход на Републиката. За пътуващите от Северна към Южна България - от Русе и Велико Търново през Дебелец - Проход на Републиката - Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас. За пътуващите от Южна към Северна България през Гурково - Проход на Републиката - Дебелец за Велико Търново и Русе.

Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по следния маршрут Габрово - Трявна - с. Белица - с. Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

В област Стара Загора движението на МПС ще се пренасочва към Прохода на Републиката по път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 Гурково - Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж".

През прохода "Шипка" ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Напомняме, че всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Движение в една лента през прохода Шипка заради свлачище

Движение в една лента през прохода Шипка заради свлачище

Пътни знаци регулират