Независимият депутат Лъчезар Иванов, член на ГЕРБ, определи промените в кабинета като промени на отчаянието, които целят да бъде изкаран мандата на ДПС.

Тези реформи не задоволяват очакванията на обществото и България ще загуби още една година".

Той цитира пред народното събрание анкета на агенция „Фокус" от вчера, според която от 10 хил. посетили сайта 53 % са „за" предсрочни избори.

По думите му в българския политически живот има една нова ситуация и тя е, че най-голямата политическа партия се намира извън парламента, визирайки ГЕРБ.

Лъчезар Иванов заяви, че отговорът на въпроса дали е удачен изборът на Евгени Желев като министър на здравеопазването се съдържа във вота на обществото по време на кметските избори в Стара Загора - той не беше повторно избран.

Това изказване предизвика реакцията на министър Асен Гагаузов. Той заяви, че Иванов не трябва да си позволява оценки за хора, които не познава, още повече, че според думите му кметските избори в Стара Загора са едни от най-оспорваните и съмнителните.

Министър Гагаузов определи Желев като успешен кмет и заяви, че по време на неговото управление градът е отбелязал значителен прогрес.