С бутилки протестиращите блокираха входа на министерството на правосъдието. След като по-рано днес те се заканваха недоволството им да премине и в по-радикални действия с нови блокади на кръстовища и институции, съобщи БНР.

Те настояват за среща с министъра на правосъдието Данаил Кирилов, който - по думите им, - в 8.30 ч. вече трябваше да е дошъл на работа. Георгиев показа лист с надпис "Оставка" и призова министър Кирилов да дойде и сам да си я подпише.

Демонстрантите влязоха в спор с охраната на сградата, след като стана ясно, че министърът на правосъдието още не е дошъл на работа, съобщи БГНЕС.

Днес стана ясно, че първата институция, която попада на мушката на протестиращите е Министерство на правосъдието - представители на протестиращите се опитаха тази сутрин да влязат в сградата, но охраната не ги допуска.

С бутилки протестиращите блокираха входа на Министерството на правосъдието

С бутилки протестиращите блокираха входа на Министерството на правосъдието

Те настояват за оставката на Данаил Кирилов

40-ти ден продължават протестите. До момента остават блокирани трите възлови кръстовища - Орлов мост, при Ректората и при площад "Независимост".

Кръстовището при румънското посолство, към което е пренасочена голяма част от трафика, засега е отворено и движението е нормално.

"Отровното трио": Протестът е ужасът на властта

"Отровното трио": Протестът е ужасът на властта

Няма друго предложение освен подаването на оставката, което да направи хората доволни

Исканията на гражданите остават същите: оставка на правителството и главният прокурор Иван Гешев.

Недоволството се разраства. 

Припомняме, вчера протестиращи от Свиленград тръгнаха пеша до София. Тяхната цел е включване в антиправителствения протест в столицата.