От "Градус" АД излязоха с позиция, в която отхвърлят всички отправени обвинения срещу нея. Те призовават компетентните органи да извършат бърза и безкомпромисна проверка с цел изясняване на коректните обстоятелства и факти около дейността на дружеството.

В позицията си дружеството изразява надежда, че институционалните действия ще са достатъчни за преустановяване на политическата атака, на която според тях компанията е обект през последните няколко дни.

Припомняме, че името на фирмата "Градус" бе намесено в скандалните разкрития на бизнесмена Илчовски пред комисията по проверка на управлението, с председател Мая Манолова. От "Градус" вече се заканиха да заведат дела заради твърденията на бизнесмена пред комисията.

Комисията "Манолова" праща документи в европрокуратурата и институции

Комисията "Манолова" праща документи в европрокуратурата и институции

Трябва да се направи проверка на твърденията

Прокуратурата обяви, че е започнала проверка, а тази сутрин служебният правосъден министър Янаки Стоилов заяви, че е дал отделно разпореждане за такава проверка

След двете заседания на комисията на Манолова от КФН обявиха, че фирмата "Градус" няма установени нарушения, но от Асоциацията на пенсионните дружества призоваха сигнали да им бъдат подадени при тях, за да могат да извършат проверка на твърденията чрез собствени механизми.