Прокуратурата започна проверка по повод изнесените твърдения в комисията "Манолова" за това как са изразходвани държавни пари в последните 10 години. Това съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева, цитирана от БНТ.

"От няколко месеца сме в предизборна кампания, в прокуратурата постъпват много сигнали, които проверяваме", каза Милева.

Христо Гаджев за казуса Илчовски: Манолова създаде скандала

Христо Гаджев за казуса Илчовски: Манолова създаде скандала

Тя иска да манипулира Комисията по ревизия

Ще бъдат проверявани твърденията на двамата бизнесмени Светослав Илчовски и Иван Ангелов за злоупотреби с власт и политически рекет.

Заместник-председателят на Народното събрание Татяна Дончева заяви днес пред БНТ, че прокуратурата би трябвало да започне да работи по конкретни факти и обстоятелства.

"Много хора, които сега бяха продължаващо уплашени и твърдяха, че ГЕРБ пак ще ги някъде хване, ще имат повече спокойствие. Смятам, че служебното правителство и изминалите скоро предсрочни избори ще отхлабят примката, финансовата, върху бизнеса. Смятам, че част от бизнесът ще се ослуша дали да продължи да подпомага Борисов", каза тя.

Любен Дилов-син от ГЕРБ-СДС каза всички лица, замесени в историите на Илчовски, са заявили, че това са лъжи.

"Това нещо наистина е тема, в която трябва да се рови, друг е въпросът, дали начинът, по който беше направено, е най-полезният, аз мисля, че пак е супер, изключително контрапродуктивен, защото след всяко едно изказване на този господин веднага всички засегнати страни излизат и казват, че той лъже, тоест няма къде другаде да се реши това нещо, освен в съда", заяви той.

Припомняме, че председателят на комисията Мая Манолова обяви, че информацията и документите от изслушванията, ще бъдат предадени до редица институции - до прокуратурата, до европейската прокуратура, до министерство на правосъдието, до МВР, до омбудсмана, до Комитета по изтезанията към Съвета на Европа, до КЗК, КФН и НАП.

От ГЕРБ определиха това като "предизборна компания".

Илчовски свидетелства за рекет и изнудване от страна на партийни деятели, заяви и че знае, който е авторът на снимките видеата от спалнята на премиера, които бяха изнесени миналото лято. Заседанието на комисията бе прекъснато от депутатите от ГЕРБ, които заявиха, че то не е законно.

На този етап Светослав Илчовски не е представил писмени или други доказателства за твърденията си.

От „Градус“ плашат със съд по всички линии Светослав Илчовски

От „Градус“ плашат със съд по всички линии Светослав Илчовски

От фирмата определят твърденията на Илчовски като неверни

"Градус" АД смята да заведе "всички възможни дела" срещу Светослав Илчовски, който с изказванията си предизвика скандал в комисията към 45-то народно събрание.

От фирмата определят твърденията на Илчовски като неверни и смятат да заведат дела и да сезират компетентните органи в защита на своите прави и законни интереси. .