Незабавно да се огледа пътната настилка от републиканската пътна мрежа. Това е разпоредено от регионалния министър в оставка Лиляна Павлова на ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура".

След продължителното застудяване и обилни снеговалежи има много сигнали на граждани за новопоявили се неравности по стари участъци от пътната мрежа.

Приоритетното отстраняването на неравностите е започнало вече на старите магистрални участъци, първокласните и второкласните пътища.

Припомняме, от Агенция "Пътна инфраструктура" вече съобщиха, че са започнали изкърпване на новопоявилите след снеговалежите дупки по основните пътни направления.

Ежедневно служителите на 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми в отделните региони трябва да извършват огледи на отсечките и предприемат незабавно ремонтни дейности. Целта е да се осигури безопасното пътуване на шофьорите.

След приключване на зимния сезон Агенция "Пътна инфраструктура" ще може да възложи извършване на основни ремонтни дейности на републиканската пътна мрежа.

В участъците, в които се извършват ремонти е необходимо шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват въведената пътна сигнализация