Лозето не ще молитва, а мотика. Политиката също. Това каза в Плевен президентът Румен Радев, който заряза символично лозята на полето на Института по лозарство и винарство. Трябва умно за зарежем "българското лозе", така че да дадем шанс на най-добрите филизи, а да изрежем излишните, ако искаме да има плод. По отношение на всички тези коалиции, които текат в момента - трябва да мислим кой ще бъде най-добрият купаж, за да даде добър резултат.

Трябва да имаме предизборна кампания на идеи и на принципи за излизане на България от дълбоката криза и на визия за бъдещото развитие на страната, а не кампания на компромати. Засега се очертава само кампания на компромати, което не е добре. Това каза президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпроси в Плевен, където участва в отбелязването на Деня на лозаря и празника св. Трифон Зарезан.

Президентът посочи, че по всички личи, че след вота за Народно събрание се очертава сформиране на доста фрагментиран парламент. "Дали това е добре или зле ще покажат изборите и мъдростта на тези партии, които влязат в парламента, така че да се отстоява националният интерес", коментира Румен Радев.

Попитан за вчерашния призив на министър-председателя в предизборната кампания да не бъдат замесвани деца, Румен Радев заяви, че това е "театър за наивници". "Знам много добре откъде идват атаките към мен и моето семейство", заяви президентът и допълни, че категорично не приема семействата да бъдат преследвани в политическа битка.

Борисов не иска "пазители на демокрацията" да тормозят децата му и сина на президента

Борисов не иска "пазители на демокрацията" да тормозят децата му и сина на президента

Премиерски отговор за "шпицкоманди" в Банкя

Държавният глава посочи, че огромни средства се раздават "от телевизора" за справяне с икономическите последствия от настоящата криза с коронавируса, но категорично има ощетени. "Парите не стигат до засегнатите, а масовите фалити са факт, както и разорението на българите", заяви Румен Радев и допълни, че още в началото на кризата е призовал политиците да не се правят на лекари и обратното.

"Протестите на българите са закономерен резултат от политиката и действията на министър-председателя. Българите от месеци протестират под прозорците на Министерския съвет, но там няма никой", коментира Румен Радев.

По-рано днес премиерът бе на посещение в Разград където посети новите църкви и джамии.