"Оставете децата на мира и не ги замесвайте в мръсната предизборна кампания. Има граници, които не трябва да се преминават. Днес за пореден път "пазителите на демокрацията" тормозят най-нагло децата ми, и то в техния дом. Нито те, нито синът на президента заслужават подобен тормоз". 

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод днешния протест пред дома му, както и случая, касаещ сина на президента.

"Опитаха се да ме пречупят с компромати и шпиони - не успяха. Сега това ли успяха да измислят демократите? Това ли е върховенството на закона, това ли са демократите", пита премиерът.

Протестно автошествие до къщата на Борисов в Банкя

Протестно автошествие до къщата на Борисов в Банкя

Те искат оставката на правителството

"Докато ние правим така, че хората да живеят в по-добра среда, те отишли, шпицкомандите на Радев, Мая и подобни политици - децата ми реват у нас, внуците реват - тези са демократите", отбеляза Борисов.

Той посочи, че познава сина на президента Радев - умно, красиво момче, спортист.

"Не ви ли е срам да правите така с децата? Пак казвам - познавам го, много ми е симпатичен. На тази възраст всеки може да наруши нещо, ние сигурно с баща му сме правили по-големи глупости. Оставете ги на мира", добави премиерът.

"На снимка ще им ги пратя и ще ги питам демократи ли сте вие, върховенство на закона ли е това, какво искате вие? Провокации, да се бият ли хората, докато ние правим това", допълва той.

Синът на Румен Радев бил част от парти и без маска

Синът на Румен Радев бил част от парти и без маска

Това потвърди здравният министър Костадин Ангелов

Борисов коментира темата в Елхово, където направи оглед на изградената пречиствателна станция за отпадни води.

"Благодарение на проекта ще се преустановят наводненията в ниските части на Елхово. Инвестицията е за около 19 млн. лв. и се реализира по Оперативна програма "Околна среда". Извършва се и частична рехабилитация на ВиК мрежата".

Близо 1,4 млрд. лева ще могат да използват общините за саниране на жилища и енергийна ефективност по линия на Националния план за възстановяване и развитие, става ясно от посещението му в Елхово.

Борисов обясни и за лъжи, изговорени как със саниране ще се отнемат домове на хора. "Няма по-добра социална политика от това да дойдат и да ти направят без пари къщата и да ти направят по-ниски разходите за отопление".

"Всичко това е факт, ние продължаваме да го правим. Докато другите рушат, палят и обиждат, без реални аргументи и нещо направено, което да покажат, ние отвръщаме с работа и толерантност", изтъква премиерът.

Припомняме, че по-рано днес имаше протестно автошествие до къщата на Борисов в Банкя.

Борисов тръгна на инспекция с Нанков и Ананиев

Борисов тръгна на инспекция с Нанков и Ананиев

Хвали ръста на разходите за пенсии на фона на пречиствателна станция в Ямбол