Протестно автошествие се проведе от центъра на София днес до Банкя. Целта на акцията е да поиска оставката на правителството и лично на премиера Борисов, а сред участниците са майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива", съобщи БГНЕС.

Протестиращите тръгнаха от паркинга на Българска народна банка и стигнаха с колите до Банкя. Сред скандиранията, които се чуваха пред дома на Борисов в Банкя бяха "Оставка".

От протестиращите заявиха, че са внесли писмо в Министерски съвет, с което уведомяват Борисов, че ще бъдат пред дома му в Банкя.

Вера Иванова от инициативата припомни, че за оставка на кабинета настояват от началото на март миналата година. "Причината беше, че Сачева не си подаде оставката след унищожението на Закона за личната помощ, и след като остави хиляди хора в най-тежкото положение без асистенти.

Междувременно по-рано днес ясно, че премиерът е на посещение в Ямбол, където заедно с министъра на финансите Кирил Ананиев посети пречиствателна станция за отпадъчни води.