Имаме вече две пандемии - енергийната и ковид кризата. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай пред БНТ.

Той обясни, че помощите ще са по-ниски от месец декември. Като всяка пандемия и болест, ценовата криза в Европа и в България е факт, но подходът за подпомагане на засегнатите е различен. Единствено в България се въведе мораториум и няма сигурност, спокойствие на бизнеса и на потребителите - те не могат да кажат "правителството се грижи за нас и имаме възможност да платим сметките", каза Рамадан Аталай.

По думите му правителството закъсня достатъчно и енергийната криза се разразява всеки ден, защото управляващите не могат да вземат решение. Първото, което трябва да направят управляващите, е да изменят данъчните закони.

Той не вижда как правителството ще може да овладее кризата с цената на тока.Цената на електроенергията се намира в продукцията, която купуваме всеки ден, инфлацията расте, правителството обещава да помогне, но инфлацията расте всеки ден, а парите си стоят в електроенергията, подчерта Аталай.

С мораториума изпращаме послания на бананова република, възмутен Рамадан Аталай
Обновена

С мораториума изпращаме послания на бананова република, възмутен Рамадан Аталай

Правели се опити за източване на Фонда за енергийна ефективност

Необходима е промяна, но такава промяна, която всеки ден няма решение, не е необходима. Новият бюджет все още закъснява, каза Аталай и добави, че бюджетните процедури се подготвят още от май, юни и юли. Тогава какво са правили служебните министри, запита депутатът от ДПС.

"С или без помощта на правителството инфлацията расте", категоричен бе Аталай.

За вчерашния протест на "Възраждане" и щурма на парламента, Аталай заяви, че протест с агресия вече предполага, че тези, които са излезли на протеста, не са убедени в правотата си. Вчерашният протест за Рамадан Аталай е недалновидност и реално е отнемане правото на свобода на ближния на фона на петата вълна на коронавируса.

От „Възраждане“ са поискали комисия да излезе със становище до 10 дни

От „Възраждане“ са поискали комисия да излезе със становище до 10 дни

По думите му протестите ще продължат и ще бъдат много по-интензивни