Автоинструктори готвят нови протести, съобщава БНР.

Този път обаче искането на протестиращите е точно обратното - да бъде върната спорната наредба за увеличаване на часовете по кормуване и въвеждането на електронен контрол в учебните автомобили.

Припомняме, само преди дни над 200 автоинструктори блокираха с колите си центъра на София с настояване часовете по кормуване да не се вдигат от 31 на 42 и да не се въвежда GPS система за контрол по време на часовете и изпита. Тогава министърът на образованието Красимир Вълчев беше принуден да обещае на инструкторите, че ще спре заповедта. Наредбата раздели бранша на подкрепящи и отхвърлящи промените.

Автоинструктори: Спират заповедта за увеличаване на часовете за кормуване

Автоинструктори: Спират заповедта за увеличаване на часовете за кормуване

Михайлова заяви, че заповедта, срещу която недоволства част от бранша не е влязла в сила

По думи на Красимир Георгиев от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България излезлите на протеста преди дни не представлявали целия сектор.

Според него, ако предложението на просветния министър стане факт, ще се сложи край на сивия сектор и ще има качествено обучение. Той прогнозира и че след година ще намалее броят на убитите по пътя.

"Ще направим един истински голям протест, който дори може да прерасне в гражданско неподчинение, ще информираме за някои действия на автомобилната администрация лично и главния прокурор", заканиха се недоволните автоинструктори, подкрепящи спорните промени.

За автоинструкторите законодателят е „държавно магаре“

За автоинструкторите законодателят е „държавно магаре“

Протест блокира центъра на София